Siirry suoraan sisältöön
Business Parkista löytyy tilaa kasvulle ja sujuvalle arjelle

Toimivat tilat ja joustavat palvelut tekevät työn arjesta sujuvaa.

Oma toimisto kivijalassa vai räätälöitävissä olevat tilat ja palvelut Business Parkissa? Muuttuva työelämä asettaa vaatimuksia paitsi fyysiselle, myös digitaaliselle ja sosiaaliselle työympäristölle.

Neliöiden ja pohjapiirroksen toimivuuden lisäksi yritykset pohtivat, miten tilat tukevat työntekoa ja millaisia palveluita tarvitaan, jotta arjen työ sujuisi mahdollisimman sujuvasti.

Työkulttuurin muutoksen myötä toimitilojen ja Business Parkien kehittämistyössä pohditaan muun muassa sitä, miten sosiaalisuus järjestetään työpäivän aikana ja millaiset ratkaisut tukevat työhyvinvointia parhaiten. Fyysisten kahvihuoneiden lisäksi on siis mietittävä myös, miten Suomen tai maapallon toiselta laidalta voi osallistua kahvitauolle digitaalisen työympäristön avulla.

Näihin haasteisiin Business Parkit pyrkivät vastaamaan joustavilla tilaratkaisuilla ja arkea helpottavilla palveluilla. ISS:n rooli Business Parkeissa on tuottaa palvelut, joustavasti ja räätälöidysti.

Kuvat: Peab

Sujuva arki, tyytyväisemmät asiakkaat

ISS Suomen pääkonttori sijaitsee Pitäjänmäessä Ultimes Business Gardenissa. Tilat on suunniteltu yhdessä Peabin kanssa ympäristöasiat ja asiakaskokemus mielessä pitäen. ISS vastaa kiinteistön kaikista palveluista, aina aulasta ravintolapalveluihin, kiinteistöhuoltoon ja siivoukseen asti. Lisäksi käyttäjille on tarjolla polkupyöriä, pakettiautomaatti ja esimerkiksi pesulapalveluita.

Business Parkin palveluita kehitetään ISS:lle ominaiseen tapaan palvelupolkuajattelun mukaisesti. Palvelupolkuajattelussa mietitään loppukäyttäjän, kuten työntekijän tai vierailijan, kaikki kohtaamispisteet aina kiinteistön pihaan saapumisesta siihen hetkeen, kun työpäivä päättyy ja kotimatka alkaa. Palveluita voidaan räätälöidä asiakaskohtaisesti niin, että ne tukevat parhaiten arjen sujumista. Yksille se voi merkitä kotiin mukaan otettavia päivällisiä työpäivän päätteeksi, toisille mahdollisuutta poimia postipaketit työpaikalla sijaitsevasta pakettiautomaatista.

Ultimes Business Garden toimii erilaisten työpaikkapalveluiden testiympäristönä, josta toimivimmat palvelut jalostetaan myös muiden asiakkaiden tarpeisiin.Tarkoituksena on, että ISS:n tuottamien palveluiden ansiosta asiakkaat voivat keskittyä oman liiketoiminnan kannalta olennaisiin tehtäviin ja olla huolehtimatta muusta.

Kuvat: Peab

Miksi Business Park?

Millaisia toimitiloja yritykset tulevaisuudessa tarvitsevat? Siitä on hyvä käsitys Varman kiinteistösijoitusyksikössä työskentelevillä toimitilajohtaja Toni Pekosella ja kiinteistöpäällikkö Mika Kaasalaisella.

– Jatkossa toimitilat kehittyvät entistä enemmän kohti yhteiskäyttötiloja. Koska yritykset eivät halua sitoa omiin vuokrasopimuksiinsa yhtään ylimääräistä neliötä, vaatimukset joustaville yhteistiloille nousevat, Pekonen pohtii.

– Kysyntää on etenkin rakennuksille, jotka elävät yrityksen tarpeiden mukaan. Kun viihtyvyys on yhä enemmän kiinni yleisistä tiloista, sieltä saatavien palveluiden merkitys korostuu. ISS:n kokonaispalveluratkaisussa tämä on oivallettu hyvin, Kaasalainen vahvistaa.

ISS vastaa Varman omistaman Valimotie 9-11 toimistotalon kaikista palveluista, joita suunnitellaan ja kehitetään yhteistyössä. Tutustu ISS:n ja Varman yhteistyöhön.

Liittyvät julkaisut