Siirry suoraan sisältöön
Onhan kiinteistösi lumikasakaaos hallinnassa?

Koko Suomi on taas päässyt hiihtolatujen, lumitöiden, pulkkamäkien ja lumilinnojen rakentamisen makuun. ISS:n kiinteistöhuollon ammattilaiset näkevät lumikasoissa kuitenkin myös vaaran – joka onneksi on hallittavissa. Reagoi tilanteeseen nyt; apu on puhelinsoiton päässä!

Kiinteistöjen tonteille, usein parkkipaikoille, on monissa kunnissa kasaantunut lumen aurauksen myötä valtavat lumikasat. Koronapandemian myötä lisääntynyt etätyöskentely ja ihmisten vähentynyt liikkuminen ovat tehneet kiinteistöjen parkkipaikoista houkuttelevia kohteita lumien läjittämiselle. Normaalimmassa maailmantilanteessa lumet ajettaisiin pois tonteilta.

– Ammattilaisina meidän on nostettava tämä asia esiin myös tänä vuonna: kiinteistöjen tonteille nyt kasattavat lumet aiheuttavat keväällä sulaessaan hulevesiongelmia, jotka realisoituvat rakennusten ongelmiksi. Kun lunta on näin paljon, sulaminen tulee etenemään vaiheittain ja osa lumesta jäätyy. Siinä vaiheessa jäätyneitä lumikasoja ei saa enää irti maasta. Pahimmissa tapauksissa lunta on läjitetty sadevesikaivojen päälle, ISS:n kiinteistön ylläpitopalveluiden Etelä-Suomen aluejohtaja Kari Rantanen painottaa.

Kiinteistöjen kunnon lisäksi ISS:n kiinteistön ylläpidon ammattilaiset kantavat huolta turvallisuudesta. Lumikasat heikentävät näkyvyyttä, mikä aiheuttaa vaaratilanteita piha-alueiden liikenteessä. Erityisessä vaarassa ovat lapset, joita kasat houkuttavat leikkeihin ja joita autoilijan on vaikeampi havaita kuin aikuisia. Suuremmiksi ja suuremmiksi kertyvät kasat alkavat myös uhata pelastusteiden avoimuutta.

– Meillä eteläisemmässäkin Suomessa näin luminen talvi on nykyvuosina ollut enemmän poikkeus kuin sääntö. Yhä tavallisempaa on myös se, että lunta tulee valtavasti lyhyessä ajassa. Se edellyttää pikaista reagointia kiinteistön omistajilta ja meiltä alamme ammattilaisina, Rantanen sanoo.

 

Haluatko, että autamme lumitöissä ja ajamme lumikasasi lumenkaatopaikalle? Olemme valmiina!

Ota yhteyttä palvelukeskus@iss.fi tai 020 015 500 (pvm/mpm) >> kerro

  1. asiakkuutesi nimi
  2. paikkakunta, jossa lunta on ajettavana ja
  3. puhelinnumerosi, niin me otamme yhteyttä!

Liittyvät julkaisut