Siirry suoraan sisältöön
ISS Vastuullisuus

Ympäristövastuullisuus ISS:llä

Oikeilla jäljillä – matkalla kohti hiilineutraaliutta
ISS:n kokki liekehtivän pannun kanssa, siivooja suihkepullon kanssa, vartija taskulampun kanssa, kiinteistöhoitaja työkalujen kanssa ja aulapalvelutyöntekijät kansioiden kanssa ja kuulokkeet päässä, supersankarihahmoina.

Meillä on tavoite – autamme sinut vastuullisuuden edelläkävijäksi.

Yhdessä meillä on merkittävä mahdollisuus vaikuttaa rakennusten hiilijalanjälkeen. Palveluratkaisumme ja yli 7 600 ISS:n ammattilaista vaikuttavat päivittäin työympäristöjen vastuullisuuteen.

Olemme laskeneet palveluidemme hiilijalanjälkeä vuodesta 2019 alkaen. Meillä on kunnianhimoiset ilmastotavoitteet, joilla tuemme myös asiakkaidemme vastuullisuustyötä: tavoitteenamme on Net Zero vuonna 2040 koko arvoketjun osalta. Olemme sitoutuneet vähentämään ravintolapalveluiden CO2-päästöjä 25 prosenttia ja sähköistämään autokantamme vuoteen 2030 mennessä. Vuoteen 2027 mennessä tavoitteenamme on puolittaa ravintoloidemme ruokahävikki.

Edelläkävijyys vastuullisuudessa tarkoittaa meille ja asiakkaillemme muun muassa sitä, että muutamme alalla perinteisesti käytössä olevia toimintatapoja. Vuonna 2018 otimme käyttöön kemikaalivapaan siivouksen, jonka ansiosta olemme vähentäneet puhdistusaineiden käyttöä palveluissamme. Puhdistusaineiden määrä väheni 41 prosenttia vuodesta 2022 vuoteen 2023.

Kiinteistön energiatehokkuuden ja sisäilmaolosuhteiden optimointi edellyttää ennakoivaa työtä ja jatkuvaa olosuhteiden hallintaa. Energianhallintakeskus ISS RECin ammattilaiset tekivät vuonna 2023 lähes 7 000 havaintoa ja kehitysehdotusta liittyen kiinteistöjen taloteknisiin järjestelmiin ja laitteisiin.

Me pidämme huolta ammattilaisistamme, ja he pitävät hyvää huolta toimitiloistasi. Heidän taitavissa käsissään kiinteistösi hiilijalanjälki pienenee. Luodaan yhdessä kestäviä työympäristöjä.

Yritysvastuuraportti

ISS:n vastuullisuuslupaus: Luomme kestävää hyvinvointia. ISS:n yli 7600 ammattilaista vaikuttavat päivittäin työllään niin ympäristöön kuin ihmisten hyvinvointiin ja terveyteen. Kerromme sidosryhmillemme vastuullisuustavoitteistamme ja edistymistämme vuosittain yritysvastuuraportissamme:

 ISS:n siivooja pesemässä lattiaa i-mopilla toimistorakennuksen aulassa.

Vastuullisuus siivouspalveluissa

Kemikaalivapaa siivous on ollut käytössämme jo vuodesta 2018 alkaen. Kemikaalivapaalla ylläpitosiivouksella tarjoamme asiakkaalle puhtaat tilat ilman allergisoivia kemikaali- tai hajustejäämiä sisäilmassa. Kemikaalivapaan siivouksen avulla pystymme vähentämään merkittävästi kemikaalien ja muovipakkausten käyttöä. 
ISS:n kokki pitelee sylissään kasviksia, taustalla puita.

Vastuullisuus ravintolapalveluissa

Luomme kestävää ruokakulttuuria. Kestävät raaka-ainevalinnat ja niiden jäljitettävyys muodostavat perustan ravintolapalveluillemme. Ravintolapalveluissa kuljemme kohti hiilineutraaliustavoitettamme muun muassa vähentämällä muovisten kertakäyttöastioiden käyttöä, keskittymällä ruokahävikin vähentämiseen ja hyödyntämällä oman reseptiikkamme hiilijalanjälkilaskentaa.
ISS:n kiinteistöhuoltaja ulkona lapioimassa lunta heijastinliivissä.

Vastuullisuus kiinteistön ylläpitopalveluissa

Kiinteistöjen energiatehokkuus ja olosuhteiden hallinta ovat keskeisessä asemassa asiakkaille räätälöitävissä palvelukokonaisuuksissa. Palveluratkaisujen tulokset näkyvät konkreettisesti asiakkaan energian- ja vedenkulutuksessa sekä päästöjen vähentymisenä. Ammattitaitoisesti toteuttamamme palveluratkaisut vaikuttavat lisäksi positiivisesti rakennusten elinkaareen, sisäilman laatuun ja kiinteistövarallisuuden ylläpitoon
ISS:n kiinteistöhuoltaja tekemässä mittausta kiinteistön sulakekaapilla.

Energia- ja kiertotalouspalvelut

Vastuullisten palveluratkaisujemme lisäksi tuemme asiakkaidemme vastuullisuutta ympäristö- ja kiertotalouspalveluilla. Vaikutamme energia- ja kiertotalouspalveluillamme positiivisesti asiakkaidemme vastuullisuustavoitteisiin ja toteutamme yhteisesti sovittuja toimenpiteitä.
Vastuullisuus ISS:llä

Tarinoita ympäristövastuullisuudestamme

ISS:n vastuullisuusjohtaja Taina Tilus.

CSRD – kirjainyhdistelmä, joka ajaa meitä kaikkia kohti kestävämpiä työympäristöjä

ISS:n Impact Manager Hanna Bradley.

Niittyjä, pölyttäjiä ja kotoperäisiä lajeja - luonnon monimuotoisuutta ylläpidetään ISS:läisten arjessa

ISS:n asiakaspalvelija, taustalla aulan odotustila.
Ole yhteydessä niin kerromme lisää

Yhteydenottopyyntö

Haluatko kuulla sinun yrityksesi kokoisesta ja näköisestä palvelusta? Jätä yhteystietosi ja olemme pikimmiten yhteydessä.