Siirry suoraan sisältöön
ISS Vastuullisuus

Ympäristövastuullisuus ISS:llä

Oikeilla jäljillä – matkalla kohti hiilineutraaliutta
ISS:n kokki liekehtivän pannun kanssa, siivooja suihkepullon kanssa, vartija taskulampun kanssa, kiinteistöhoitaja työkalujen kanssa ja aulapalvelutyöntekijät kansioiden kanssa ja kuulokkeet päässä, supersankarihahmoina.

Meillä on tavoite – autamme sinut vastuullisuuden edelläkävijäksi.

Yhdessä meillä on merkittävä mahdollisuus vaikuttaa rakennusten hiilijalanjälkeen. Yli kolmannes Suomen energiankulutuksesta liittyy kiinteistöihin ja rakennettuun ympäristöön. Suuri osa ilmastopäästöistä syntyy kiinteistöjen käytön aikana. Olemme laskeneet palveluidemme hiilijalanjälkeä koko arvoketjumme osalta vuodesta 2019 alkaen. Tavoitteenamme on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Asettamalla oman ilmastotavoitteemme olemme osoittaneet sitoutumisemme Pariisin ilmastosopimuksen mukaiseen tavoitteeseen hillitä lämpötilan nousu 1,5 celsiusasteeseen. 


Edelläkävijyys vastuullisuudessa tarkoittaa meille ja asiakkaillemme muun muassa sitä, että muutamme alalla perinteisesti käytössä olevia toimintatapoja. Vuonna 2018 otimme käyttöön kemikaalivapaan ylläpitosiivouksen. Veden kulutusta olemme vähentäneet lähes 10 miljoonaa litraa uusilla resurssitehokkailla koneilla ja menetelmillä. Teemme vuosittain noin 21 000 havaintoa tai toimenpide-ehdotusta kiinteistöjen energiatehokkuuden optimoimiseksi. Ravintoloissamme tarjotaan 40 000 annosta päivässä. Seuraamme ja vähennämme syntyvää hävikkiä muun muassa tekoälyn avulla. Vastuullisten palveluratkaisujemme lisäksi tuemme asiakkaidemme vastuullisuustyötä ympäristö- ja kiertotalouspalveluilla. Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä, joilla työntekijämme muuttavat sanamme teoiksi.
Meitä ISS-työntekijöitä on Suomessa vaikuttava yhteisö, lähes 8 000 ammattilaista. He ovat palveluidemme sydän. Me pidämme huolta heistä ja he pitävät hyvää huolta toimitiloistasi. Heidän taitavissa käsissään kiinteistösi hiilijalanjälki pienenee.
Me luomme tiloja, joissa on hyvä olla – nyt ja tulevaisuudessa.

Yritysvastuuraportti

ISS:n vastuullisuuslupaus: Luomme kestävää hyvinvointia. ISS:n 8 000 ammattilaista vaikuttavat päivittäin työllään niin ympäristöön kuin ihmisten hyvinvointiin ja terveyteen. Kerromme sidosryhmillemme vastuullisuustavoitteistamme ja edistymistämme vuosittain yritysvastuuraportissamme:

 ISS:n siivooja pesemässä lattiaa i-mopilla toimistorakennuksen aulassa.

Vastuullisuus siivouspalveluissa

Kemikaalivapaa siivous on ollut käytössämme jo vuodesta 2018 alkaen. Kemikaalivapaalla ylläpitosiivouksella tarjoamme asiakkaalle puhtaat tilat ilman allergisoivia kemikaali- tai hajustejäämiä sisäilmassa. Kemikaalivapaan siivouksen avulla pystymme vähentämään merkittävästi kemikaalien ja muovipakkausten käyttöä. 
ISS:n kokki pitelee sylissään kasviksia, taustalla puita.

Vastuullisuus ravintolapalveluissa

Luomme kestävää ruokakulttuuria. Kestävät raaka-ainevalinnat ja niiden jäljitettävyys muodostavat perustan ravintolapalveluillemme. ravintolapalveluissa kuljemme kohti hiilineutraaliustavoitettamme muun muassa vähentämällä muovisten kertakäyttöastioiden käyttöä, keskittymällä ruokahävikin vähentämiseen ja hyödyntämällä oman reseptiikkamme hiilijalanjälkilaskentaa.
ISS:n kiinteistöhuoltaja ulkona lapioimassa lunta heijastinliivissä.

Vastuullisuus kiinteistön ylläpitopalveluissa

Kiinteistöjen energiatehokkuus ja olosuhteiden hallinta ovat keskeisessä asemassa asiakkaille räätälöitävissä palvelukokonaisuuksissa. Palveluratkaisujen tulokset näkyvät konkreettisesti asiakkaan energian- ja vedenkulutuksessa sekä päästöjen vähentymisenä. Ammattitaitoisesti toteuttamamme palveluratkaisut vaikuttavat lisäksi positiivisesti rakennusten elinkaareen, sisäilman laatuun ja kiinteistövarallisuuden ylläpitoon
ISS:n kiinteistöhuoltaja tekemässä mittausta kiinteistön sulakekaapilla.

Energia- ja kiertotalouspalvelut

Vastuullisten palveluratkaisujemme lisäksi tuemme asiakkaidemme vastuullisuutta ympäristö- ja kiertotalouspalveluilla. Vaikutamme energia- ja kiertotalouspalveluillamme positiivisesti asiakkaidemme vastuullisuustavoitteisiin ja toteutamme yhteisesti sovittuja toimenpiteitä.
Vastuullisuus ISS:llä

Tarinoita ympäristövastuullisuudestamme

ISS:n Hanna Bradley kumartuneena tutkimaan luontoa aurinkoisessa metsässä.

Niittyjä, pölyttäjiä ja kotoperäisiä lajeja - luonnon monimuotoisuutta ylläpidetään ISS:läisten arjessa

 Pilvenpiirtäjiä alhaalta päin kuvattuna, esitettynä jalan muotoisen sapluunan läpi. Toinen puoli metsän puita myös alhaalta, puun lehden muotoisen sapluunan läpi esitettynä.

Glasgow'n ilmastokokouksen jäljillä 

Työntekijämme muuttavat sanamme teoiksi

Meitä ISS-työntekijöitä on Suomessa vaikuttava yhteisö, lähes 8 000 ammattilaista. He ovat palveluidemme sydän. Me pidämme huolta heistä ja he pitävät hyvää huolta toimitiloistasi. Heidän taitavissa käsissään kiinteistösi hiilijalanjälki pienenee.

Kiitokseksi henkilöstömme arvokkaasta työstä joka päivä ISS Suomi on ostanut NGO Tree-Nationilta 8 000 puuta eli puun jokaista ISS:läistä kohden. Palkitsemme vuosittain henkilöstömme hyvistä vastuullisista ideoista ja teoista. Näistä pienistä ja suurista arjen teoista kasvaa jo vaikuttavan kokoinen ISS:n vastuullisuuden metsä. 

ISS:n asiakaspalvelija, taustalla aulan odotustila.
Ole yhteydessä niin kerromme lisää

Yhteydenottopyyntö

Haluatko kuulla sinun yrityksesi kokoisesta ja näköisestä turvapalvelusta? Jätä yhteystietosi ja olemme pikimmiten yhteydessä.