Siirry suoraan sisältöön
Keittiöhuolloista koko Suomen kattavaan varavoimaosaamiseen – ISS:n teknisten palveluiden erityisosaaminen yllättää

Mitä kaikkea sisältyy kiinteistön ylläpitoon? Aiheesta voi saada käsityksen, kun katsoo sitä teknisen erikoisosaamisen kirjoa, jonka ISS:n kiinteistön ylläpitopalvelut -liiketoimintayksikkö tarjoaa asiakkailleen.

Moni asiakas tuntee ISS:n etenkin siivous-, ravintola- ja turvallisuuspalveluista. Yhtä moni tuskin tietää, että ISS huolehtii myös kiinteistöteknisten laitteiden kunnossapidosta ja huollosta.

Itse asiassa ISS:n Tekniset palvelut osaa ylläpitää lähes kaikkea kiinteistön toiminnan, viihtyisyyden, energiatehokkuuden ja turvallisuuden kannalta tärkeää teknologiaa.

Ylläpidon piiriin lukeutuvat esimerkiksi paloilmoitinlaitteet, osana ISS:n paloturvallisuuspalveluja. Toisenlainen esimerkki löytyy toimisto- ja tuotantokiinteistöjen keittiöistä. Siellä ISS huolehtii muun muassa suurkeittiölaitteiden kunnossapidosta. Työssä panostetaan palvelupäällikkö Pasi Purasen mukaan etenkin huollon nopeaan vasteaikaan sekä kustannustehokkuuteen, jotta palvelun käyttäjälle syntyy säästöjä.

ISS:n Tekniset palvelut kattaa myös koko yhteiskunnan sujuvuudelle olennaisia ylläpitotöitä, muun muassa katuvalojen ohjauksen pääkaupunkiseudulla.

Teknistä tukea ja valvontaa vuorokauden jokaisena hetkenä

Kun erikoisosaamisesta kysyy palvelupäällikkö Pekka Kääriäiseltä, hänen vastauksensa on kuusikirjaiminen: ISS HUB. Se on Kuopiosta käsin 24/7/365-periaatteella toimiva olosuhde- ja energianhallintakeskus, jonka yhteydestä löytyy myös hälytysten käsittelyyn ympärivuorokautinen kiinteistövalvomo. Keskukseen on koottu valtava määrä kiinteistöpalveluiden eri teknisten osa-alueiden osaamista.

– ISS HUB on tiedolla johtamisen osaamiskeskus, joka tarjoaa seuraavat palvelut: energia- ja olosuhdepalvelu, insinööritason asiantuntijatukipalvelu, kiinteistövalvomopalvelu, tilannekeskuspalvelu, projektien konsultointipalvelu ja energiamanageripalvelu, Kääriäinen listaa.

Keskus tarjoaa asiakkaalle insinööritasoista tukea kellon ympäri. Lisäksi HUBin kiinteistövalvomo vastaanottaa ja käsittelee asiakaskohteiden kiinteistötekniset hälytykset kaikkina vuorokauden aikoina.

– ISS HUBin tuottamien palveluiden avulla asiakas voi keskittyä ydinosaamiseensa, ja me varmistamme kiinteistöjen olosuhteet energiatehokkaasti. ISS:n sanontaa mukaillen: teemme maailmasta toimivan luomalla tiloja, joissa on hyvä olla.

Varavoimaosaaminen turvaa tuotantoprosessit

Tuoreimpia tulokkaita ISS:n teknisten palvelujen listalla on varavoimaosaaminen. Palvelupäällikkö Robin Nyholmin mukaan sen avulla huolehditaan asiakkaiden kriittisten tilojen, palvelimien ja muiden tärkeiden toimintojen katkeamattomasta virransyötöstä.

– Ilman varavoimaa jokainen sähkökatkos pysäyttäisi myös esimerkiksi nettiyhteydet, toimiston palvelimet ja teollisuuden tuotantolinjat. Me minimoimme ja eliminoimme akuutit sähkönsyöttöhäiriöt, jotta asiakkaan palvelutuotanto ei katkea, Nyholm toteaa.

ISS:n varavoimaosaamisen yksikkö on yksi Suomen suurimmista ja kattaa koko maan.

– Voimme tarjota asiakkaalle palvelua aina suunnittelusta toteutukseen ja lopulliseen laitteiden korvaamiseen. Olemme erikoistuneet tekemään ylläpitotyöt niin, että sähköt eivät katkea missään vaiheessa työn aikana.

ISS:n kiinteistöpalvelujen tuotejohtaja Jukka Backlundin mielestä varavoimaosaaminen on hyvä esimerkki sellaisesta ISS:n palvelusta, jolla on suuri merkitys sekä asiakkaalle että yhteiskunnalle. Esimerkiksi sairaalakiinteistöissä järjestelmien ja prosessien pitää toimia aina – silloinkin, kun valtakunnan verkosta ei tule virtaa.

– Meidän tehtävämme on luoda palveluillamme turvallisia ja tuottavia ympäristöjä ja huolehtia asiakkaan kiinteistöjen arvosta, kustannustehokkuudesta sekä toimivuudesta kaikissa tilanteissa, Backlund linjaa.

Tutustu ISS:n teknisiin palveluihin >>

Liittyvät julkaisut