Siirry suoraan sisältöön
Siivousta oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa

Tarveperusteisella palvelutuotannolla työpanos voidaan kohdentaa sinne, missä sitä tarvitaan. Esimerkiksi toimiston siivous on järkevintä hoitaa tarveperustaisesti ajankohtaisen käytön mukaan.

Työn tekemisen murros oli jo käynnissä, kun koronapandemia laittoi tapamme käyttää tiloja uusiksi. Etätyöskentely tyhjensi monet toimistot, joita käytetään yhä epäsäännöllisesti. Toisaalta vaatimukset tilojen puhtaudelle tiukentuivat entisestään. Ei ole järkevää siivota toimistohuonetta, jota kukaan ei ole käyttänyt kuukauteen, mutta toisaalta moderneissa toimistotiloissa, joissa työpisteiden käyttäjät vaihtuvat tiuhaan, on tarpeen siivota tiheästi ja tehostetusti.

ISS onkin aktiivisesti keskustellut asiakkaiden kanssa siitä, miten voidaan varmistaa, että palveluja tuotetaan tarkoituksenmukaisesti käytössä oleviin tiloihin niiden käyttöaktiivisuuden mukaan.

Keskeinen ratkaisu on tarveperusteinen palvelutuotanto: tilojen käyttöä seurataan ketterästi, jolloin siivous perustuu tietoon ja tarpeeseen.

Teknologia auttaa pitämään tilat aina käyttövalmiina ja hyvässä kunnossa

Läsnäolotunniste kertoo, onko tilassa liikettä. Sensorit ja anturit mittaavat reaaliajassa, onko wc-paperia, saippuaa ja käsipaperia jäljellä. Tiedot rekisteröityvät järjestelmään, josta siivooja saa ilmoituksen puhelimeensa, kun tila tarvitsee siivousta. Tilastonäkymästä siivooja näkee eri kerrosten tilojen tilanteen ja voi päätellä, mitä tarvikkeita tarvitsee mukaansa.

Etenkin suurissa toimitiloissa tarveperusteinen siivous on toimiva ratkaisu.

Teknologian avulla voidaan laskea rakennukseen saapuvien ihmisten määrä ja tarkastella tilojen käyttöastetta ja -aikaa. Siten voidaan muodostaa trendejä käytetyimmistä tiloista ja luoda palvelutuotantoon tietoihin perustuvia malleja. Kun palveluita tuotetaan tarveperusteisesti, palveluja voidaan kohdentaa minuuteissa sinne, missä niitä tarvitaan.

Hiilijalanjälki pienenee, kun siivotaan tarpeen mukaan

Tilojen käyttöasteeseen perustuvan siivouksen suurin hyöty on se, että muutoksiin pystytään reagoimaan entistä paremmin. Kun työpanosta, aikaa sekä siivouskoneita ja -aineita käytetään siellä, missä on tarve, voidaan samalla pienentää hiilijalanjälkeä ja muita palvelutuotantoon liittyviä kulutusmittareita siten, että asiakas saa parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Tarveperusteinen palvelutuotanto muuttaakin koko alaa. Myös kiinteistön omistaja pystyy takaamaan, että kiinteistö on aina valmis palvelemaan sen käyttäjiä.

Näin tarveperusteinen palvelutuotanto helpottaa arkea

  1. Asiakas: Entistäkin parempi palvelutaso ilman, että kulut nousevat.
  2. Työntekijä: Työntekijän ammattitaito voidaan kohdentaa sinne, missä sitä eniten tarvitaan.
  3. ISS: Hiilijalanjälki ja muut palvelutuotantoon liittyvät kulutusmittarit pienenevät, kun koneiden ja siivousaineiden käyttö kohdennetaan tarpeen mukaan.

Tutustu ISS:n siivouspalveluihin >>>

Liittyvät julkaisut