Siirry suoraan sisältöön
Kilpailussa osaajista pärjäävät työnantajat, jotka pitävät ihmisistä huolta

Monimuotoinen työyhteisö on myös tuottava työyhteisö, ja kilpailussa työntekijöistä pärjäävät ihmisistä huolta pitävät työnantajat, kirjoittaa ISS:n henkilöstöjohtaja Maria Pajamo.

Helsingin Sanomat julkaisi tänään jutun pääomasijoitusalasta. Jutussa puhuttiin alan sukupuolittuneisuudesta sekä viitattiin tutkimuksiin siitä, miten monimuotoiset työyhteisöt tuottavat itse asiassa entistä parempia taloudellisia tuloksia. Loppujen lopuksi taloudellinen tulos on seurausta suuresta määrästä työtä, jota on tehty sitä ennen.

Myös Talouselämä julkaisi vastikään vuosittaisen listauksensa Suomen suurimmista työllistäjistä. Suurimpien työnantajien kärkijoukoista löytyi jälleen ISS, lähes 8000 työntekijällään. Nuppilukumme on suuri, mutta iso luku ei ole mitään massaa.

Suuri luku työntekijöitä kätkee taakseen yhtä monta yksilöä erilaisista taustoista. Pelkästään Suomessa henkilöstömme edustaa 93:a eri kansalaisuutta. Työyhteisömme on paitsi suuri myös monimuotoinen, joten kannamme työnantajana erityistä vastuuta jokaisen työntekijän hyvästä ja yhdenvertaisesta työelämästä.

Monimuotoisuuteen liittyvät tasa-arvo ja yhdenvertaisuus, käytännössä valinta kunnioittaa monimuotoisia näkemyksiä ja kokemuksia. Pyrkimys tähän kumpuaa kaukaa yrityksemme historiasta. Vuonna 1940 ISS oli yksi maailman ensimmäisistä yrityksistä, joka palkkasi työntekijän henkilöstöhallintoon. Jo 1970-luvulta asti ISS on selvittänyt henkilöstönsä työtyytyväisyyttä.

On selvää, että tänä päivänä yrityksen HR-toiminto on pikemminkin sääntö kuin poikkeus. HR-työmme pitkä historia antaa meille kuitenkin etunojaa juuri monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden rakentamisessa.

Yksi arvoistamme on yhtenäisyys. Luotamme toisiimme sekä uskomme samanarvoisuuteen, osallistamiseen ja yhteenkuuluvuuteen – kulttuuriin, jossa jokainen voi ja saa olla oma itsensä. Käytännössä se tarkoittaa erilaisten kykyjen ja tiimien rakentamista, yhteistyön mahdollistamista, toisten tukemista ja toisilta oppimista.

Yhdenvertaisuuteen kuuluu, että kaikki saavat taustastaan ja roolistaan riippumatta samat mahdollisuudet kasvaa ja saman huolenpidon. Meillä voi kouluttautua työn ohessa, tehdä töitä eläkkeeltä ja saada osatyökykyisenä tukea työssä selviytymiseen. Yksi onnistumisen merkki on se, että saimme jo toistamiseen Mieli ry:n Hyvän mielen työpaikka -merkin tunnustuksena mielen hyvinvoinnin esiin nostamisesta. Tänä vuonna olimme jo toista kertaa Helsinki Priden virallinen yhteistyökumppani.

Yhdenvertaisuus ei tapahdu itsestään. Siksi koulutamme esihenkilöitämme johtamaan itseään ja monimuotoisia tiimejä. Haluamme entisestään lisätä monimuotoisuutta, saavutettavuutta ja osallisuutta. Vaikka tehtävää vielä riittää, tavoite on selvä ja sitä kohti edetään hyvää vauhtia.

Työmarkkinatilanne kehittyy entistä haasteellisemmaksi. Uskonkin, että kilpailussa työntekijöistä pärjäävät ne työnantajat, jotka oikeasti pitävät ihmisistä huolta, tarjoavat kiinnostavia urapolkuja – ja tekevät sen yhdenvertaisesti.

Maria Pajamo
henkilöstöjohtaja
ISS Palvelut

Liittyvät julkaisut

ISS TÖISSÄ UUTISKIRJE
email-dark_58px

Tilaa uutiskirjeemme

Koostamme uusimmista artikkeleistamme, oppaistamme ja muista kiinnostavista sisällöistä uutiskirjeen kvartaaleittain. Tilaamalla uutiskirjeemme saat myös tietoa kampanjoistamme ja tapahtumistamme!