Siirry suoraan sisältöön
Kiinteistöhuollon kesätyöt ISS:llä: monipuolisia työpäiviä ja työyhteisön tuki

Yli 800 ISS:läistä työskentelee kiinteistöhuollon tehtävissä ympäri Suomen. Joka kesä kiinteistöhuoltoon otetaan myös suuri määrä kesätyöntekijöitä, joista Niko K. oli viime vuonna yksi. Alalta aiempaakin kokemusta omaava Niko kertoo nyt, millaista kiinteistönhoitajan kesätyö on ISS:llä.

Vaihtelu piristää kesätyöpäiviä

Niko K.on tehnyt kiinteistönhoitajan töitä aikaisempinakin kesinä, mutta tämä oli ensimmäinen kesä ISS:llä. Viherrakentajan titteliä kesän ajan kantava Niko kertoo hänen työtehtäviinsä kuuluvan muun muassa nurmikonleikkuuta, ulkoalueiden siistimistä ja erilaisia avustavia tehtäviä.

Työtehtäviä suoritetaan useissa eri kohteissa, ja ympäristön vaihtuminen tuo mukavaa vaihtelua työpäiviin.

-Tämä on sillä tavalla mukavaa työtä, että työskentelypaikka voi vaihtua kesken päivän, eikä samassa paikassa tarvitse olla koko päivää.

Kesätyöt ISS:llä alkavat aina kattavalla perehdytyksellä. Niko työtehtävät olivat suurimmaksi osaksi entuudestaan tuttuja, mutta kesän kohteet käytiin kuitenkin läpi kohdeperehdytyksessä.

-Pääsin kokeneemman työntekijän mukaan, ja kävimme katsomassa hoidettavat paikat ja esimerkiksi nurmialueiden rajat läpi.

Itse työtehtävät hoituvat monesti itsenäisesti, mutta työporukka on silti tärkeä osa kesätyötä, eikä kenenkään tarvitse pärjätä yksin perehdytyksen jälkeenkään.

- Olen saanut hyvin tukea työhön, eikä ole koskaan tarvinnut olla yksin, jos on tullut tenkkapoo tilanne. Kaikki on oikein mukavia täällä, ja aamuisin hallilla kerkeää hyvin näkemään työkavereita.

028 Mika Kulmakorpi HIGH RESISS Nikon silmin

Reilu ja luotettava ovat sanat, joilla Niko kuvaa ISS:ää ensimmäisenä.

-Täällä on hoidettu kaikki asiat hyvin. Työntekijöihin luotetaan ja hommat tehdään kunnolla.

ISS:n osoittama luottamus on lisännyt Nikon omaa sitoutumista työhön. Hän pitää hyvänä asiana myös sitä, että työturvallisuus otetaan ISS:llä tosissaan.

-Työturvallisuutta on korostettu paljon. Jo alkuperehdytyksessä huomasin, että täällä huomioidaan työturvallisuus sen kaikissa olomuodoissa.

Entä mikä on vastaus, kun kysyimme, voisiko Niko suositella kiinteistöhuollon kesätyötä muille?

-Ehdottomasti, tänne vaan! Kesä menee nopeasti, kun pääsee täällä hommiin. Työpäivät loppuvat ajoissa, joten aikaa jää töiden jälkeenkin hyvin, ja jaksaa vielä tehdä muutakin.

 

Liittyvät julkaisut

ISS TÖISSÄ UUTISKIRJE
email-dark_58px

Tilaa uutiskirjeemme

Koostamme uusimmista artikkeleistamme, oppaistamme ja muista kiinnostavista sisällöistä uutiskirjeen kvartaaleittain. Tilaamalla uutiskirjeemme saat myös tietoa kampanjoistamme ja tapahtumistamme!