Siirry suoraan sisältöön
ISS:n logistiikkakeskuksessa kesätöitä pääsee tekemään kannustavassa työilmapiirissä

Sasha Usoskin ja Vilppu Heinonen olivat molemmat ISS:n logistiikkakeskuksessa kesätöissä, mutta heidän kesänsä näyttivät hyvinkin erilaisilta. Kokemusta kertyi esimerkiksi tavaroiden lajittelusta ja asiakaspalvelusta, joihin sai aina tukea hyvältä työporukalta ja ymmärtäväisiltä esimiehiltä.

Kesätyö on hyvä tapa kerryttää työkokemusta

Sasha Usoskinille tämä oli ensimmäinen kesä ISS:llä, ja hän sai heti mahdollisuuden oppia kahta eri työnkuvaa. Alexandren kesästä nimittäin yksi kuukausi meni kiinteistöhuollon tehtävissä, ja toinen logistiikkapuolella. ISS:n monipuolisen työtarjonnan ansiosta myös kesätyöntekijöiden kanssa voidaan tehdä erilaisia ratkaisuja.

-Kesätyöhaastattelussa sanottiin, että voisin päästä joko siivouksen, kiinteistöhuollon tai logistiikan tehtäviin. Kun minulle tarjottiin paikkaa, sanottiin, että voin olla puolet ajasta kiinteistöhuollossa ja puolet logistiikassa. Paras puoli näissä kesätöissä onkin ollut se, että on saanut monipuolista tekemistä ja kerrytettyä paljon erilaista työkokemusta.

Vilppu Heinonen sen sijaan oli ISS:n logistiikkakeskuksessa töissä jo toista kesää. Heti ensimmäisen kesän jälkeen hän jo ajatteli, että tulisi mielellään uudestaankin. Vilppu päätyikin jäämään ISS:lle kirjoille, jolloin hänellä oli mahdollisuus tulla tekemään työvuoroja kesän jälkeenkin, jos opintojen ohessa ehtii, ja logistiikkakeskuksessa tarvitaan apua. Samanlaisesta käytännöstä on sovittu myös tämän kesän jälkeen.

Monipuoliset työtehtävät ja hyvä työporukka

Työpäivät aloitetaan aikaisin aamulla, mikä on Sashan ja Vilpun mielestä mukava asia kesän vieton kannalta.

-Minusta on hyvä, että työt ovat aikaisin, jolloin pääsee aikaisin myös kotiin, eikä tunnu, että koko päivä menisi töissä. Töiden jälkeen jaksaa tehdä vielä kaikkea muutakin kivaa, toteaa Vilppu.

-Minäkin olen ehtinyt ja jaksanut tehdä opintoprojektejakin vielä töiden jälkeen, lisää Sasha.

Logistiikkakeskuksessa kesätyöntekijöidemme työtehtäviin on kuulunut esimerkiksi tavaroiden vastaanottoa ja luovutusta sekä lajittelua ja puheluihin vastaamista. Molemmat, Sasha ja Vilppu, nostivat monipuolisuuden yhdeksi parhaista puolista kesätöissään.

-Minulle tuli yllätyksenä, että täällä on niin paljon erilaisia tehtäviä, Vilppu sanoo.

Sasha komppaa kesätyökaveriaan ja jatkaa, ettei työnteossa ole ollut liiallista kiirettä, vaikka työtehtäviä onkin monenlaisia.

Vaihtelevat työtehtävät korostavat perehdytyksen tärkeyttä sekä kokeneempien työkavereiden tukea. Kesätyöjakson alussa joku on aina vierellä ohjeistamassa ja näyttämässä, mitä kaikkea ISS kohteessa tekee. Sasha sai kiinteistöhuollon ja logistiikkakeskuksen työtehtäviin molempiin oman perehdytyksen. Logistiikkakeskuksesta löytyy myös kohdekansio, josta voi milloin vain tarkistaa, miten eri tehtävät kuuluu tehdä, mutta apua saa aina myös esimiehiltä ja työkavereilta.

-Työkaverit on ohjeistanut kaiken kanssa, ja aina on sanottu, että neuvoa saa kysyä ja apua saa myös soittamalla, jos on yksin, Sasha kertoo.

-Täällä on tosi hyvä porukka, ihan omanlaisensa. En ole muualla tällaista porukkaa tavannut. Kaikkien kanssa on ollut tosi hauskaa! Vilppu kehuu työkavereitaan.

022 Vilppu Heinonen, Alexandre Usoskin HIGH RES

”Tänne kannattaa tulla avoimin mielin”

Kesän jälkeen molemmat jatkavat arkeaan opintojensa parissa, mutta ISS:llekin voisi vielä palata.

-Voisin tulla tänne ensi kesänäkin ennen kuin lähden armeijaan, sanoo Vilppu, joka jää ISS:lle jälleen kirjoille tarvittaessa töihin kutsuttavaksi työntekijäksi.

Sashalla on seuraavaksi tähtäimessä oman alan työt, mutta ISS on hyvänä vaihtoehtona mielessä, mikäli oman alan töitä ei vielä löydy.

Erityisesti hyvät esimiehet ovat vakuuttaneet Sashan ja Vilpun. Kesätyöntekijät ovat usein työuransa alussa, joten esimiesten tuki ja ymmärtäväisyys nousevat arvoonsa.

-Esimiehet ovat olleet ymmärtäväisiä ja rentoja. Täällä luotetaan työntekijöihin ja annetaan tehdä itse.

-Täällä on aina saanut tukea. Jos tekeekin joskus jonkun virheen, niiden kanssa on oltu ymmärtäväisiä. Ilmapiiri on rento, Sasha sanoo.

Työmahdollisuuksien monipuolisuus ISS:llä yllätti sekä Sashan että Vilpun.

-Tiesin, että ISS:llä on siivoojia, mutta en tiennyt, että toiminta on näin laajaa tai mitä kaikkea ISS tekee.

-Tänne kannattaa tulla avoimin mielin! ISS:llä on yllättävän monipuolista hommaa tarjolla.

Liittyvät julkaisut

ISS TÖISSÄ UUTISKIRJE
email-dark_58px

Tilaa uutiskirjeemme

Koostamme uusimmista artikkeleistamme, oppaistamme ja muista kiinnostavista sisällöistä uutiskirjeen kvartaaleittain. Tilaamalla uutiskirjeemme saat myös tietoa kampanjoistamme ja tapahtumistamme!