Siirry suoraan sisältöön
ISS:n hyvä työporukka sai palaamaan turvapalveluiden kesätöihin seuraavanakin kesänä

Elsa Ropponen on yksi ISS:n tämän vuoden 600 kesätyöntekijästä. ”Elsa hae vaan, sä sopisit sinne!” huikkasi kaveri keväällä 2022, ja nyt Elsa on työskennellyt jo kaksi kesää Helsinki-Vantaan lentoaseman turvatarkastuksessa.

Uudessa työssä ei tarvitse pärjätä yksin

Kun Elsa Ropponen aloitti kesätyöt Helsinki-Vantaan lentoasemalla 2022, oli vartiointi- ja turvallisuusala hänelle täysin vieras ala. Hakemuksen Elsa päätyi laittamaan hieman yllättäen kaverin vinkkauksesta.

-Kaveri kehotti minua hakemaan paikkaa, ja minusta se kuulosti todella siistiltä, joten pistin hakemusta menemään. Sitten pääsin haastatteluun, ja täällä sitä ollaan!

Aika lailla heti koulutusjakson alettua Elsalla tuli jo sellainen olo, että tätä työtä voisi jatkaa pidempäänkin.

-Olen aika utelias tyyppi, niin oli hauskaa, kun pääsi oppimaan kaikkea uutta ja ymmärtämään tätäkin maailmaa ihan uusin silmin. Koulutusjakso oli mielenkiintoinen ja perusteellinen, ja sen myötä tuli fiilis, että pystyn kyllä tähän työhön.

Koulutusjakson jälkeen uusille kesätyöntekijöille oli vielä kummivuoroja, joissa käytännön asioita ja esimerkiksi työpistettä käydään vielä yhdessä läpi kokeneempien työkavereiden kanssa. Työtehtävissä ei tarvitse pärjätä yksin kummivuorojenkaan jälkeen, vaan aina tukea saa aina tarvitessa.

-Aina on voinut kysyä apua! Työtä ei koskaan tehdä yksin, joten aina on joku, johon tukeutua.

Vaihtelevat työtehtävät ja työporukka tuovat mielenkiintoa työpäiviin

Lentoaseman turvatarkastuksessa tarkastetaan ihmisiä, heidän matkatavaroitaan sekä ajoneuvoja. Työtehtäviin pystyy päivien aikana vaikuttamaan itse, ja työpäivien sisällössä on mukavaa vaihtelua.

-Yhdessä sovitaan, mitä kukakin tekee ja vaihdellaan siten, että kaikki pääsevät tekemään eri työtehtäviä jokaisen päivän aikana. Töitä tehdään muutenkin tosi paljon yhdessä, eikä tähän yksin mitenkään pystyisikään.

Työporukka olikin yksi suurimmista tekijöistä siihen, että Elsa halusi jatkaa ISS:llä ensimmäisen kesän jälkeen.

-Olen tullut kaikkien kanssa toimeen ja tykännyt työporukasta paljon. Jo ensimmäisenä kesänä huomasin, että astuessani työpäivän jälkeen työpaikan porteista ulos, kasvoillani oli sellainen typerä virne, ja ajattelin, että ei vitsit, kun oli taas hauska päivä. Kun töistä pystyi aina lähtemään hyvällä fiiliksellä, tuli sellainen olo, että tänne kannattaa tulla takaisin.

”Täydellinen työ tässä elämänvaiheessa”

Ensimmäisen kesän jälkeen Elsa jäi ISS:lle kirjoille ja kävi yliopisto-opintojensa ohella välillä tekemässä työvuoroja, kun hänellä oli itsellään aikaa, ja ISS:llä tarvetta. Tänä vuonna on sovittu samanlainen järjestely.

009 Elsa Ropponen HIGH RES-Mahdollisuus tehdä töitä oman opiskelun ohella on kauhean ihana vaihtoehto, eikä minulla ole täältä mikään kiire pois. Tämä on ollut täydellinen työ tällaisessa elämäntilanteessa.

Yksi parhaista asioista ISS:llä työskennellessä Elsan mielestä on ollut se, että työvuorojen kanssa ollaan joustavia.

-Jos on ollut jotain tärkeää menoa tai sattunut jotain yllättävää, työvuoroja on voitu siirtää. On ollut ihanaa pystyä luottamaan siihen, että työt kyllä järjestyy ja aikataulut saadaan hoidettua.

Tulevaisuutta ajatellen Elsa kokee, että tästä työstä jää erityisesti käteen hyvä työpaikkakokemus, mikä on nuorille tärkeää tulevan työurankin kannalta. Lisäksi kokemus mielenkiintoisesta alasta tuo Elsan mukaan varmasti erilaista perspektiiviä ja ymmärrystä työelämään.

Kun kysyimme Elsalta, mitä hänellä tulee mieleen juuri ISS:stä työnantajana, tulivat tasa-arvo ja työntekijöiden hyvinvointi mieleen ensimmäisenä.

-Täällä otetaan huomioon työntekijöiden henkinen hyvinvointi ja mukavuusalueet ja varmistetaan, että työntekijällä on hyvä olla työtehtäviä tehdessään.

Liittyvät julkaisut

ISS TÖISSÄ UUTISKIRJE
email-dark_58px

Tilaa uutiskirjeemme

Koostamme uusimmista artikkeleistamme, oppaistamme ja muista kiinnostavista sisällöistä uutiskirjeen kvartaaleittain. Tilaamalla uutiskirjeemme saat myös tietoa kampanjoistamme ja tapahtumistamme!