Siirry suoraan sisältöön
Turvallista työpäivää

Tässä juttusarjassa esittelemme ISS:n ammattilaisia. Tällä kertaa vuorossa on Jonna, joka työskentelee aulavartijana.

Aula on yrityksen käyntikortti, joka luo kiinteistöön saapuville asiakkaille ensivaikutelman. Aulavartijana työskentelevällä Jonnalla on iso rooli tämän ensivaikutelman luomisessa.

– Ammattini kulmakiviä ovat hyvät asiakaspalvelutaidot ja erilaisten ihmisten kanssa toimeen tuleminen, myös haastavissa tilanteissa, Jonna kertoo.

Aulavartijan työhön kuuluu monipuolisten asiakaspalvelutehtävien lisäksi turvallisuudesta huolehtiminen. Kulkuluvat, avainturvallisuus, paloturvallisuus ja työympäristön havainnointi mahdollisten vaarojen, kuten liukkaiden lattioiden, varalta, ovat aulavartijan vastuulla.

Erityistilanteissa aulavartijoiden ammattitaito ja kyky pysyä rauhallisina korostuvat.

– Esimerkiksi palohälytys-tilanteessa me huolehdimme, että talo tyhjenee ja olemme palokunnan yhteyshenkilöinä, Jonna kertoo.

Turvallinen työympäristö syntyy yhteistyöllä

Aamuvuorossa Jonnan työtehtäviin kuuluu muun muassa ovien avaaminen ja postin hakeminen. Sen jälkeen alkaa aamuruuhka, joka kestää ensimmäisen tunnin ajan. Vieraiden vastaanottaminen on paitsi osa asiakaspalvelua, myös kulunvalvontaa. Aulassa tunnetaan hyvin talon omat henkilöt ja kaikki vieraat kohdataan kasvokkain.

Kun aamuruuhka hiljenee, on aikaa keskittyä muihinkin tehtäviin, kuten henkilökorttien ja kulkutunnisteiden tekoon tai postin lajitteluun.

Jonnan työpäivään kuuluu myös erilaisten vikojen ja haasteiden selvittely. Jos työntekijä huomaa vian tai jos vieraalla on jokin haaste, he kääntyvät usein aulan puoleen.

– Parhaita asioita työssäni ovat työtoverit ja tiimi, jonka kanssa työskennellään hyvässä yhteishengessä, toisia auttaen. Heidän ja asiakkaiden vuoksi haluaa antaa parhaansa! Välillä autan siivousta, välillä ravintolaa ja vaikka kiinteistöhuoltoakin, Jonna summaa.

Turva-aulassa turvallisuus on arjessa läsnä paitsi kulunvalvonnan, myös työturvallisuuden muodossa.

– Omaan työturvallisuuteen voi vaikuttaa esimerkiksi hyvillä työjalkineilla ja ergonomisilla työasennoilla. Työympäristön huomioiminen ja omien työskentelytapojen seuraaminen ovat nekin osa työturvallisuutta.

Kiitos on merkki hyvin tehdystä työstä

Jonnalla on takanaan jo yli kymmenen vuoden ura ISS:llä. Siihen on mahtunut useita työtehtäviä, kuten vartijoiden työhaastatteluja ja perehdyttämistä, asiakaspalvelua ja itse vartijana työskentelemiseen. Välissä Jonna on ollut myös äitiyslomalla. Aulavartijana Jonna on työskennellyt nyt reilut neljä vuotta.

– Oma työni on todella tärkeä osa asiakasyritystä ja aulapalvelu mainitaan aina asiakkaan perehdytyspäivässä asti, jossa meidät aulatyöntekijät esitellään nimeltä. Kun me huolehdimme aulassa päivittäisen toiminnan pyörittämisestä, yrityksen muut työntekijät voivat keskittyä oman työnsä tekemiseen.

Jonna korostaa työkavereiden ja hyvän yhteistyön merkitystä arjessa. Oman työn merkitys näkyy pienissä hetkissä.

– Joka kerta, kun saan toisen henkilön hyvälle mielelle toiminnallani ja kiitosta hyvin tehdystä työstä, muistan tekeväni tärkeää työtä, Jonna toteaa hymyillen.

Liittyvät julkaisut

ISS TÖISSÄ UUTISKIRJE
email-dark_58px

Tilaa uutiskirjeemme

Koostamme uusimmista artikkeleistamme, oppaistamme ja muista kiinnostavista sisällöistä uutiskirjeen kvartaaleittain. Tilaamalla uutiskirjeemme saat myös tietoa kampanjoistamme ja tapahtumistamme!