Siirry suoraan sisältöön
Talvi tulee – varaudu liukkaisiin keleihin!

Lämpömittari näyttää tähän aikaan vuodesta yhä useammin alle nollaa. Ennakoimalla ja keskittymällä varmistat liikenteessä oman ja muiden turvallisuuden. Ota tästä talteen vinkit turvalliseen autoiluun talven saapuessa.

Key points in English – please scroll down.

Meillä ISS:llä turvallisuuskulttuurin avainsanat ovat ennakointi ja keskittyminen: turvallisuus luodaan ennakoivilla teoilla joka päivä. Ennakointia edellyttävät myös sääolosuhteiden vaihdokset.

Ota tavaksi seuraavan päivän sää- ja keliennusteen tarkistaminen edellisiltana.

Matkantekoon on hyvä varata aikaa. Huomioi ruuhkaiset paikat ja ota selvää mahdollisista tietöistä.

Tärkeä osa talvikelien ennakoimista on renkaiden vaihto. Virallinen talvirengaspakko alkaa 1. joulukuuta, mutta talvirenkaat ovat paras vaihtoehto, kun lämpötila laskee alle viiden asteen ja tiet ovat märkiä.

Talvisilla keleillä auto on puhdistettava lumesta ja jäästä ennen liikkeelle lähtöä. Ennakointi auttaa tässäkin: kun auton esilämmittää, lumien harjaaminen ja jäiden raaputtaminen helpottuvat huomattavasti. Muista puhdistaa myös ajovalot.

Huonoissa ajo-olosuhteissa on syytä säilyttää sopiva turvaväli. Liukkaalla kelillä jarrutusmatkat pitenevät, eikä hyvilläkään talvirenkailla saa aikaan kesäkelin pitoa. Liukkaimmillaan tie on ilman lämpötilan ollessa lähellä nollaa.

Kaikkien, myös autoilijan, on pysyttävä pystyssä: huolehdithan siitä, että käytät pitäviä jalkineita.

Key points in English:

It is time to be ready for slippery conditions:

  • Check the weather conditions every morning
  • Reserve more time for your trip
  • Use footwear with good grip
  • Change to winter tyres in time
  • Keep the car clean from ice and snow
  • Keep safe distance
  • Stay focused
     

Liittyvät julkaisut

ISS TÖISSÄ UUTISKIRJE
email-dark_58px

Tilaa uutiskirjeemme

Koostamme uusimmista artikkeleistamme, oppaistamme ja muista kiinnostavista sisällöistä uutiskirjeen kvartaaleittain. Tilaamalla uutiskirjeemme saat myös tietoa kampanjoistamme ja tapahtumistamme!