Siirry suoraan sisältöön
Metsä Groupin saneeraushanke vahvistaa ISS:n jalansijaa Kemissä

ISS on valittu toimittamaan Metsä Groupin Kemin Pajusaaren toimiston saneerausurakka. Iso hanke laajentaa yhteistyötä avainasiakkuudessa ja vahvistaa ISS:n läsnäoloa Kemin alueella. 

Metsä Group on ISS:n pitkäaikainen, vuonna 2015 käynnistynyt avainasiakkuus, jonka puitteissa ISS on tuottanut muun muassa siivous- ja kiinteistön ylläpitopalveluita Kemin sellutehtaalla. Nyt yhteistyö on laajentunut entisestään, kun Metsä Group valitsi ISS:n toimittamaan mittavan Kemin Pajusaaren toimistorakennuksen osittaisen saneerausurakan. Syksyllä 2022 käynnistynyt hanke jatkuu maaliskuulle 2023 asti. Ensimmäisen vaiheen aikana päivitetään 1960–70-lukujen vaihteessa rakennetun toimistorakennuksen talotekniikkaa toisessa kerroksessa, muun muassa rakennetaan uusi ilmanvaihdon konehuoneen laajennus sekä laboratoriotila.

– Kemiin on tulossa uusi biotuotetehdas, joten olemassa oleva rakennus halutaan käyttöön kokonaisuudessaan peruskorjattuna, kertoo asiakkuusjohtaja Lauri Juutilainen ISS:ltä. 

Vaikka yhteistyö Metsä Groupin kanssa on jatkunut jo pitkään, kokonaisvastuurakentamisen urakka eli KVR-urakka on ensimmäinen laatuaan. Se on hyvä esimerkki siitä, miten monenlaisia hankkeita avainasiakkuuden puitteissa on mahdollista tehdä.

– On hienoa, että pääsemme tarjoamaan Metsä Groupille ratkaisuja entistä laajemmalla skaalalla, kertoo urakan projektijohtaja, aluepäällikkö Urpo Väisänen.

ISS on Kemin alueella merkittävä työnantaja. Pohjois-Suomen alueella työskentelee 250 ISS:läistä, joista 75 Kemi-Tornion alueella; Kemin tehdasalueella työskentelee noin 25 ISS:läistä ja sen lisäksi Kemi–Tornion alueella 50 ISS:läistä. Juuri käynnistynyt urakka tuplaa henkilöstömäärän Kemin tehdasalueella.

– Vaikka kyseessä on työyhteenliittymä, urakka lisää myös ISS:n henkilömäärää alueella ja työpaikkoja avataan lisää, Väisänen kertoo.

iss_kemi-03

Työyhteenliittymä kokoaa pitkäaikaiset kumppanit

Kokonaisvastuurakentamisen urakassa ISS kantaa päävastuun koko rakennushankkeesta sekä sen suunnittelusta, kokonaiskoordinoinnista, laskelmista ja kustannusseurannasta. ISS on koonnut urakkaan työyhteenliittymän pitkäaikaisista kumppaneista, joiden kanssa yhteistyötä on tehty jo pitkään. Urakan yleisestä työnjohdosta sekä työmaan organisoinnista vastaa Rakennuspalvelu J. Tuomela Oy, LVI-töistä Ilmastointi Kotikumpu Oy, rakennusautomatiikasta Caverion Suomi Oy ja sähkötöistä ISS. 

– Voimme tarjota KVR-urakassa asiakkaalle palvelua yhden luukun periaatteella eli asiakas saa kaiken ISS:n kautta. Toimimme jo valmiiksi Kemin tehdasalueella ja pystymme tuottamaan laajasti palveluita, Juutilainen kertoo.

Ilmastointi Kotikumpu Oy:n toimitusjohtaja Timo Heiskanen kertoo, että työskentely yhdessä ISS:n kanssa on helppoa, kun molemmat tuntevat jo aiemmista hankkeista toistensa vahvuudet ja tietävät, mihin toinen toinen pystyy.

– ISS on jo entuudestaan tuttu ja luotettava kumppani, joka pystyy toteuttamaan näin laajan hankkeen. Tänä päivänä myös kumppanin vakavaraisuus merkitsee paljon, Heiskanen sanoo.

Rakennuspalvelu J. Tuomela Oy:n toimitusjohtaja Jukka Tuomelan mukaan yhteistyö on käynnistynyt hyvin. Aiemmista onnistuneista hankkeista tutun ISS:n kanssa yhteistyö pelaa ja luottamusta löytyy molemmin puolin.

– Asiat selvitetään heti ja hoidetaan hyvässä yhteistyössä, Tuomela lisää.

ISS Kemi

Työskentely tehdasympäristössä turvalliseksi 

Työskentely tehdasympäristössä asettaa omat vaatimuksensa työn tarkkuudelle ja turvallisuudelle. Pääurakoitsijana ISS vastaa työmaan työturvallisuudesta. ISS:llä rakennetaan systemaattisesti ennakoivaa kulttuuria, jossa turvallisuus on tapa tehdä työtä. Näkyvin merkki työturvallisuudesta myös tässä urakassa ovat työyhteenliittymän yhteiset työvaatteet ja muut asianmukaiset suojaimet.

– Työturvallisuusasiantuntija käy viikoittain tekemässä TR-mittaukset ja myös ISS:n oma turvallisuuspäällikkö käy työmaalla, Väisänen kertoo.

Tapaturmattomuus on tavoite, jonka saavuttamiseksi turvallisuusosaamista ja työturvallisuutta on kehitettävä jatkuvasti. Työyhteenliittymässä työturvallisuus huomioidaan muun muassa uusien työntekijöiden työmaaperehdytyksissä sekä yhteisissä viikko- ja kuukausipalavereissa.

Metsä Group teki ISS:n kanssa sopimuksen Kemin tehdasalueen siivous- ja kiinteistöpalveluista – lue lisää uudesta yhteistyöstä.

 

Liittyvät julkaisut