Siirry suoraan sisältöön
Sujuvaa kokonaispalvelua business park Aviabulevardissa

Skanska halusi helpottaa asiakkaidensa arkea poistamalla turhat rajapinnat. Nyt kaikki palvelut hoituvat yhdeltä luukulta.

Aviapoliksen yritysalue Helsinki-Vantaan lentokentän kupeessa on monien kansainvälisten yritysten tukikohta. Sijainti liikenteen solmukohdassa on tehnyt alueesta vilkkaan ja voimakkaasti kasvavan yrityskeskittymän. Tuore tulokas toimistotalojen joukossa on Skanskan rakennuttama ja omistama business park Aviabulevardi II.

Talossa on 8 000 neliötä pääosin toimistokäyttöön vuokrattavaa tilaa, mutta majaa pitää myös kuluttaja-asiakkaita ympäri vuorokauden palveleva lääkärikeskus.

– Tiedämme, että käyttäjät tulevat vuosien varrella vaihtumaan. Palveluntarjoajalla pitää olla peruspaketti kunnossa, jotta se voi vastata joustavasti erilaisten käyttäjien tarpeisiin, kertoo rakennuttajapäällikkö Antti Säynätkari Skanskalta.

Skanskan kumppani Aviabulevardi II:ssa on ISS. Yhteistyötä on tehty jo naapurissa sijaitsevassa Aviabulevardi I:ssä. Aviabulevardi I:ssä ISS:llä on hallussaan vain osa talon palveluista, mutta tällä kertaa Skanska halusi, että kaikki palvelut olisivat yhdellä toimijalla.

– Halusimme helpottaa vuokralaistemme elämää entisestään ja poistaa turhat rajapinnat. Nyt talon sydän on vastaanotto, jonka kautta kaikki asiat hoituvat yhdeltä luukulta. Meidän näkökulmastamme parasta on, että meillä on vain yksi keskustelukumppani, eikä esimerkiksi vastuiden osalta jää harmaita alueita, Säynätkari sanoo.

Mukana suunnittelussa

Skanska valitsi ISS:n kumppanikseen aiempien hyvien kokemusten perusteella ja siksi, että isona talona ISS pystyi tarjoamaan kaikki palvelut.

– Luottamussuhde ISS:n kanssa syntyi jo Aviabulevardi I:sen aikana. ISS:n aulapalvelut, kunnossapito ja siivous sekä energianhallinta olivat meille jo entuudestaan tuttuja. Halusimme kuitenkin, että myös ravintolapalvelut ja catering tulisivat samalta toimijalta, Säynätkari sanoo.

– Kävimme tutustumassa ISS:n ravintolakohteisiin ja vakuutuimme, että ISS pystyy rakentamaan meille muiden palveluiden ohella myös toimivan ravintolakokonaisuuden.

Catering-palveluiden myyntijohtaja Laura Krusius ja BDE, myyntijohtaja Markku Raatikainen ISS:ltä kertovat, että onnistuneen palvelukokonaisuuden takana on osaltaan se, että ISS otettiin mukaan projektiin jo suunnitteluvaiheessa.

– Olen nähnyt liian monta huonoa esimerkkiä, että tulemme palveluntarjoajana valmiiseen tilaan, joka ei käytännössä toimikaan. Jos esimerkiksi ravintolan suunnittelussa ei olla yhtään mietitty, minkälaisia palveluita ja aterioita siellä on ajateltu tarjota, käy helposti niin, ettei esimerkiksi laitteisto vastaa tarvetta ollenkaan, Raatikainen kertoo.

Krusiuksen mukaan ISS toi suunnitteluun myös monimuotoisuusajattelua.

– Olemme miettineet sitä, miten tiloja voi muunnella erilaisiin käyttötarkoituksiin. Nyt esimerkiksi ravintolatilat taipuvat auditorioksi. Liikkuvat ja muunneltavat tilat tuovat pitkällä aikavälillä myös rahallista hyötyä, Krusius sanoo.

Hyvän palvelun takana on ammattitaitoinen tiimi

Kun ISS otettiin mukaan suunnitteluun jo alkuvaiheessa, oli myös palvelupolkuajatusta helpompi lähteä toteuttamaan alusta asti.

– Lähestymme palvelupolkua palvelumuotoilun näkökulmasta. Asiakaskokemus alkaa jo siitä, kun asiakas saapuu rakennuksen pihaan, Krusius sanoo.

– Ensimmäinen kerros on talon käyntikortti. Aula ja vastaanotto luovat ratkaisevan fiiliksen, Raatikainen lisää.

Kun koko palvelupolku on ISS:n tiimin hallussa, on työntekijöille mahdollista rakentaa myös joustavia ja toimintaa sujuvoittavia monipalvelurooleja. Vastaanoton henkilökunta voi työnsä ohessa siistiä aulan lattian ja ravintolassa työskentelevät tiimiläiset tuurata vastaanotossa.

– Jos joku sairastuu äkillisesti, tiimi huolehtii, että palvelutaso säilyy poikkeustilanteesta huolimatta, Raatikainen toteaa.

Myös Säynätkarin mukaan monipalveluroolit ja kokonaisvastuu ovat tuoneet toimintaan sujuvuutta.

– Vaikka joku asia ei välttämättä kuuluisikaan juuri siihen omaan ruutuun, niin käyttäjiä ja vieraita autetaan aina ja tieto tiimin välillä kulkee, Säynätkari sanoo.

Raatikaisen ja Krusiuksen mukaan monipuoliset työnkuvat helpottavat myös rekrytointia.

– Kun tänne rekrytoitiin tiimiä, niin meillä oli hakijoista runsaudenpula. Monipuolinen työnkuva toimivassa kohteessa ja tällaisella sijainnilla kiinnostaa, Raatikainen sanoo.

Kiinnostuksen ansiosta Aviabulevardiin voitiin valita parhaat tekijät, mikä näkyy tietysti myös asiakkaalle.

– Täällä on ammattitaitoinen, aikaansaava ja tarkkaa työtä tekevä tiimi, Säynätkari sanoo.

Lue lisää kokonaispalveluratkaisustamme

Liittyvät julkaisut