Siirry suoraan sisältöön
“Paras työyhteisö, mitä minulla on koskaan ollut”

Sähköasentajan työ ISS:llä on monipuolista ja antaa mahdollisuuden monenlaisille työurille. Taneli Mälkönen on edennyt sähköasentajasta projektipäälliköksi yhteen hitsaantuneessa ja kannustavassa työyhteisössä.

Kun Taneli Mälkönen aloitti syksyllä 2019 työt sähköasentajana ISS:llä, hän huomasi nopeasti löytäneensä työyhteisön, jonka osaksi oli helppo solahtaa. 

– Oli positiivista ja mukavaa, että ISS:lle tullessa sai olla oma itsensä. Siinä sitä sitten hitsaantui yhteen tiimissä muiden erilaisten persoonien kanssa.

Maaliskuusta 2023 alkaen Mälkönen on toiminut sähköosaston projektipäällikkönä Oulun yksikön teknisissä palveluissa. Toisen projektipäällikön aisaparina hän vastaa asiakaskäynneistä, myynnistä ja tarjouslaskennasta sekä toimii esihenkilönä joukolle sähköasentajia.

Mälkösellä on takanaan yli 20 vuoden ura sähköalalla. Alkujaan hän kouluttautui oppisopimuksella sähköasentajaksi, minkä jälkeen työuralle on mahtunut uudiskohteiden urakkarakentamista, linjasaneerauksia ja vikakeikkojen hoitoa. Ennen Ouluun muuttoa hän työskenteli seitsemän vuotta sähköalan yrittäjänä.  

ISS:llä Mälkönen on viihtynyt jo liki neljä vuotta. Tärkeimpiä syitä siihen ovat työn monipuolisuus, ison työnantajan vakaus ja työyhteisö. 

– ISS:llä on paras työyhteisö, mitä minulla on koskaan ollut. Ei ole aamulla harmittanut tulla töihin!

Uusi työ, uudet opinnot 

Ennen hakemistaan ISS:lle Mälkönen oli hakenut myös opiskelemaan. Hän halusi oppia uutta sekä kehittää ja haastaa itseään. Alkuvuonna 2020 Mälkönen aloitti sähkö- ja automaatioinsinöörin monimuoto-opinnot, jotka ovat nyt muutamaa kurssia ja lopputyötä vaille valmiit. Läpi opintojen kouluttautumiseen on suhtauduttu töissä positiivisesti.

– Esihenkilöni on jopa sanonut, että käy nyt se koulu, tee sitä 100-prosenttisesti ja töitä sen ohessa, Mälkönen kertoo.

Sähköasentajan työpäivät ovat vaihtelevia asiakkuudesta riippuen – on vianhakua, korjauksia, saneerauskohteita urakkatyömailla sekä kiinteistönhoitajien ja asiakkaiden tilaamia työkeikkoja. Kohde vaihtuu päivän aikana useaan otteeseen.

_J3A4157 Taneli Mälkönen työskentelee sähköosaston projektipäällikkönä Oulun yksikön teknisissä palveluissa. 

Harjoittelijasta projektipäälliköksi

Mälkönen oli alkuvuodesta 2023 Oulun konttorilla opintoihin liittyvässä työharjoittelussa, kun sähköosaston projektipäällikön tehtävä tuli hakuun. Aluepäällikkö toivoi Mälkösen hakevan paikkaa.

- Hän näki, miten toimin tehtävässä ja halusi tarjota minulle mahdollisuutta. Hain paikkaa ja tulin valituksi.

Projektipäällikkönä Mälkösellä on myös vastuu palkata tiimiin uusia sähköasentajia. Mälkönen on huomannut, ettei moni tiedä ISS:n tarjoavan myös teknisiä palveluita ja sähköasennuksia. Tietoisuus ISS:stä sähköasentajien työnantajana on kuitenkin vähitellen parantunut.

– Moni mainitsee hakemuksessaan, että hakee paikkaa, koska tietävät ISS:n olevan iso ja kansainvälinen yritys, Mälkönen kertoo.

_J3A4357Taneli Mälkönen sähköasentaja Vesa Karjalaisen kanssa asiakaskohteessa.

Uralla eteneminen on itsestä kiinni

Mälkönen uskoo työn projektijohdossa avaavan uusiakin ovia: aiempi projektipäällikkö oli taustaltaan sähköasentaja, kävi ISS:n insinöörikoulutuksen ja siirtyi jo opintojen aikana projektipäälliköksi. Koulutuksen jälkeen hän vaihtoi tarjouslaskennan osastolle ja myöhemmin talotekniikan kehityspäälliköksi.

Mälkösen mielestä ISS:llä on hyvät mahdollisuudet edetä, sillä iso talo tarjoaa runsaasti koulutus- ja uramahdollisuuksia sekä arvostaa sitoutuneita työntekijöitä.

– On itsestä kiinni, mihin tilaisuuksiin tarttuu. Itseäni on koko ISS:llä työskentelyn ajan kannustettu urakehitykseen. Eihän sitä koskaan tiedä, vaikka etenisi urallaan johtoryhmään saakka. Mikään ole poissuljettua.

Katso kaikki avoimet työpaikat

Liittyvät julkaisut

ISS TÖISSÄ UUTISKIRJE
email-dark_58px

Tilaa uutiskirjeemme

Koostamme uusimmista artikkeleistamme, oppaistamme ja muista kiinnostavista sisällöistä uutiskirjeen kvartaaleittain. Tilaamalla uutiskirjeemme saat myös tietoa kampanjoistamme ja tapahtumistamme!