Siirry suoraan sisältöön
Tasa-arvoa ja monimuotoisuutta juhlien – ISS on Helsinki Priden virallinen yhteistyökumppani

Tänä kesänä ISS on Helsinki Priden virallinen yhteistyökumppani. Kumppanuus on yksi tapa osoittaa, että ISS:llä kaikenlainen monimuotoisuus on rikkautta ja jokainen työntekijä yhtä tärkeä.

Ihmiset ovat kautta aikojen olleet ISS:n toiminnan keskiössä. ISS:n työntekijät edustavat 91:tä eri kansallisuutta ja iältään he ovat 16–75-vuotiaita. Joukkoon mahtuu myös esimerkiksi osatyökykyisiä työntekijöitä ja oppisopimusopiskelijoita.

– Vaalimme reiluuden ja tasa-arvon perinteitä ja arvostamme monimuotoisuutta kaikissa muodoissa. Monimuotoiset tiimit ja osallistava yrityskulttuuri rohkaisevat ammattilaisia kasvamaan ja kehittymään omalla tavallaan, ISS:n henkilöstön kehityspäällikkö Petri Nousiainen kertoo.

Nousiainen on kouluttajan roolissa tavannut satoja erilaisia ISS:läisiä.

– On aina yhtä sykähdyttävää huomata, kuinka uudet ISS:läiset löytävät oman paikkansa sekä urapolkunsa luontevasti meidän yhteisestä isosta tiimistämme. Se on mielestäni osoitus siitä, että ISS tarjoaa kaikille yhdenvertaisen paikan kasvaa, jossa monimuotisuus koetaan rikkautena.

Helsinki Priden Platinum-tason kumppanina ISS on mukana tapahtumaviikon tapahtumissa ja tuottaa itsekin ohjelmaa. Kumppanuuden avulla ISS haluaa kuitenkin ennen kaikkea osoittaa, että kaikenlainen monimuotoisuus on rikkautta ja että jokainen työntekijä on ISS:llä yhdenvertaisesti tärkeä.

– Olen ylpeä siitä, että saan olla ISS:llä töissä ja erityisen ylpeä myös ensimmäisestä vuodestamme Helsinki Priden virallisena kumppanina, Nousiainen kertoo.

Miten monimuotoisuus näkyy ISS:llä? ISS:läiset vastaavat

– Meillä ISS:llä on hyvin monimuotoista porukkaa, eri taustoista ja kulttuureista. On ihmeellistä, miten jotkut asiat pysyvät samana, vaikka olemme kaikki niin erilaisia ja tulemme ympäri maailmaa. Muistan kerran kun radiosta tuli Eros Ramazzotti, otin keittiössä kauhan käteen ja rupesin laulamaan. Ravintolan henkilökunta nauroi ja ilahtui, tuli hyvä mieli kun sain aikaan iloa. Voin olla sama ihminen vapaalla ja töissä, kaikkia kunnioittaen, Lazaro Rodriguez, vuoropäällikkö

– Olen työskennellyt ISS:llä lukioikäisestä asti siivous-, ravintola- ja nyt toimihenkilöntehtävissä. Kaikissa tehtävissäni esimiehet ovat suhtautuneet työntekijöihin yksilöinä ja erilaisiin elämäntilanteisiin on suhtauduttu ymmärtävästi. ISS:llä ilmapiiri on avoin ja jokainen saa olla oma itsensä. Täällä on tilaa yksilöiden erilaisille työnteon tavoille ja erilaisille vahvuuksille. Työntekijöitä arvostetaan ja heihin luotetaan. Se on mielestäni tärkeää työviihtyvyyden kannalta, Maj Kokkonen, kesätyöntekijä

– Olen töissä lentokenttäalueella, jossa työskentelee ISS:läisiä monista eri kansalaisuuksista, nuorista aina eläkeikäisiin asti. Persoonallisuuksia löytyy myös laidasta laitaan, mikä on erittäin mukavaa! ISS:llä olen voinut aina olla oma ylpeästi itseni, aikoinaan yhdessä toimipisteessä pidettiin oikein ”pridetanssit” työkaverin kanssa! Raoul Rignell, vuoropäällikkö

Löydät lisää ISS:läisten ajatuksia monimuotoisuudesta Instagramista. 

Pride-viikko näkyy ISS:n toimipisteissä

Helsinki Pride -viikolla ISS haluaa herättää keskustelua liike-elämän monimuotoisuudesta ja yhdenvertaisuudesta paneelikeskustelun merkeissä, joka järjestetään perjantaina 2.7. Pride Housessa ja verkossa. Työviikko päätetään Ultimes Business Gardenissa järjestettävään kaikille avoimeen after work -tapahtumaan.

ISS:n omissa ravintoloissa ja kahviloissa Pride-viikko näkyy koristeluissa sekä henkilökunnan Pride-teemaisessa pukeutumisessa. Useissa toimipisteissä on myös tarjolla viikon aikana Pride-kakkua jälkiruokana. Kahviloissa on myös saatavilla erivärisiä itsetehtyjä smoothieta ja cup cakeja.

– Vaikka kyseessä on Helsinki Priden kumppanuus, rohkaisemme kaikkia osallistumaan myös paikallisiin Pride-tapahtumiin joka puolella Suomea. Ja jos kutsu käy, niin tulen enemmän kuin mielelläni myös itse mukaan näihin tapahtumiin, Nousiainen vinkkaa.

ISS TÖISSÄ UUTISKIRJE
email-dark_58px

Tilaa uutiskirjeemme

Koostamme uusimmista artikkeleistamme, oppaistamme ja muista kiinnostavista sisällöistä uutiskirjeen kvartaaleittain. Tilaamalla uutiskirjeemme saat myös tietoa kampanjoistamme ja tapahtumistamme!