Siirry suoraan sisältöön
ISS tukee nuorten ammatillista osaamista Taitaja-kilpailun yhteistyökumppanina

2024-05-24

Taitaja, Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma, järjestettiin tällä viikolla Kuopiossa. Tapahtumassa kilpaillaan vuosittain ammatillisiin perustutkintoihin perustuvien lajien Suomen mestaruuksista. ISS:n monimuotoisuus- ja yhdenvertaisuusstrategia näkyy käytännön tasolla Taitaja-kilpailun yhteistyökumppanuudessa.

 

Ammatillinen osaaminen on ISS:n toiminnan perusta, joten siihen panostaminen on yhtiölle luonnollista. Ammatillisen koulutuksen arvoa voidaan nostaa lisäämällä yritysmaailman ja ammattikoulutuksen yhteistyötä. Taitaja-kilpailu on tästä hyvä esimerkki.

Taitaja2024-yhteistyö

Taitaja on ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma, jossa eri alojen taitavimmat opiskelijat mittelevät Suomen mestaruuksista omien alojensa tehtävissä. Tapahtuma järjestetään joka vuosi oppilaitosten ja yritysten yhteistyöllä. Tällä viikolla käydyssä finaalissa oli mukana satoja opiskelijoita yli viidessäkymmenessä lajissa. Tapahtumassa oli myös TaitajaPLUS-sarja, joka oli suunnattu erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille.

ISS lähetti kilpailuihin kuusi kokenutta ammattilaista arvioimaan omien alojensa huippuja. Tapahtuma on tuomareillekin tärkeä, sillä se tuo alalle ja ISS:lle näkyvyyttä ja uusia ammattilaisia. Finaaliviikko on myös mahdollisuus verkostoitua nuorten kanssa sekä oppia heiltä alan uusimmista menetelmistä.

-Olen koko työurani ajan halunnut johtaa, tukea ja ylläpitää alani ammattiosaamista ja tuoda julkisesti esille kokin ammattiosaamisen ja loppututkinnon tärkeyttä. Tuomaroimalla pääsen parhaiten verkostoitumaan nuorten kanssa ja edustamaan työnantajaani ISS:ää myös tällä tavalla. Samalla opin kisaajilta varmasti uusia menetelmiä ja prosesseja, joita voin toteuttaa meidänkin toimipaikoillammekertoo ISS:n ravintolapalveluiden tuotepäällikkö Terhi Paldan, joka tuomaroi ravintola- ja cateringpalvelujen lajia TaitajaPLUS-finaalissa.

Arvostusta monimuotoiselle osaamiselle

ISS:n monimuotoisuus- ja yhdenvertaisuusstrategia näkyy käytännön tasolla Taitaja-kilpailun yhteistyökumppanuudessa.

- Haluamme, että jokainen nuori voi olla ylpeä osaamisestaan ja ammatistaan. Tätä sanomaa kuvastaa myös Taitajan aihetunniste #YlpeästiAmmattilainen. Noin 8 000 ammattilaista työllistävänä yrityksenä meillä on halu ja velvollisuus huolehtia monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden toteutumisesta kaikessa toiminnassamme. Näitä arvoja edistimme erityisesti TaitajaPLUS-sarjassa, jossa olimme mukana kumppanina, kertoo ISS:n osaamisen kehittämisestä ja vastaava johtaja Jaana Junell.

Taitaja tarjoaa yrityksille mahdollisuuden näyttää, että ne arvostavat ammattiin opiskelevia nuoria. Monet aloista, jotka edellyttävät ammatillista osaamista, kärsivät jo nyt työvoiman puutteesta, joten yritysten ja alan on syytä panostaa siihen, että ne vaikuttavat kiinnostavilta nuorten näkökulmasta.

-Viestin tuomarina vahvasti alan tärkeyttä ja keinoja, miten kuka vaan voi halutessaan kehittää ammattitaitoaan ja pärjätä jatkuvassa muutoksessa. Tulevaisuus on nuorten, ja tuomalla positiivista asennetta tekemiseen saamme myös positiivisia ammattilaisia meille töihin, Paldan kommentoi.

Liittyvät julkaisut