Siirry suoraan sisältöön
ISS Palvelut vastaamaan Rauman Karin kampuksen puhtaus- ja ateriapalveluista

2024-03-06

ISS vastaa huhtikuusta alkaen Raumalla sijaitsevan Karin kampuksen tilojen siisteydestä ja kampuksen toiminnan alkaessa elokuussa myös ateriapalveluista ja tapahtumapalveluiden tarjoiluista. Kyseessä on laaja kokonaisuus, jossa tilat on pidettävä siisteinä 2 000 käyttäjälle ja ravitsevaa ruokaa valmistettava yli 1 700 opiskelijalle joka arkipäivä.

 

Rauman kaupunginhallitus on valinnut ISS:n Karin kampuksen siivous- ja ateriapalveluiden tuottajaksi. Helmikuussa 2024 valmistuva Karin kampus on laaja, uusi kokonaisuus, johon kuuluvat uimahalli, Hj. Nortamon peruskoulu, musiikkiopisto, liikuntahalli, nuorison kokoontumistila, kansalaisopisto sekä siihen sisältyvät kuvataide- ja teatterikoulut.

Karin kampus otetaan käyttöön elokuussa 2024. Käynnistymisen jälkeen alueella vierailee arviolta noin 2 000 henkeä joka arkipäivä ja siivottavia neliöitä on yli 20 000. Laajat tilakokonaisuudet ja suuret vierailijamäärät vaativat siivoukselta huolellista suunnittelua ja teknologian hyödyntämistä, minkä vuoksi ISS tuo kampukselle perinteisen siivouksen rinnalle robottisiivousta.

Kampuksen keittiössä valmistuu syksystä alkaen ruokaa neljään eri oppilaitokseen, yhteensä yli 1 700 opiskelijalle. Ruokalistalla huomioidaan kouluruokasuositusten lisäksi ruuan maukkaus, monipuolisuus ja kestävä kehitys. Kampukselle luodaan ensimmäisen toimintavuoden aikana myös oma ympäristösuunnitelma, jonka yhtenä tavoitteena on hävikinhallinta. Yhteistyötä tehdään muun muassa kouluruokatyöryhmissä, joiden jäsenet edustavat niin opiskelijoita kuin koulujen henkilökuntaa.

Rauman kaupunki odottaa innoissaan tulevan yhteistyön alkamista. ISS:n ratkaisumyynnin johtaja Kimmo Kaunisvaaran mukaan into on molemminpuolinen:

Tilojen siisteys ja viihtyisyys varmistetaan osaavien ammattilaisten, modernin teknologian sekä ympäristöä säästävien siivousmenetelmien avulla. Opiskelijaruokailussa puolestaan huomioidaan kouluruokasuositusten lisäksi kestävä kehitys sekä opiskelijoiden näkemykset. Tuomme kampukselle myös teemapäiviä ja tapahtumia, joilla tilat pidetään elävinä ja kiinnostavina käyttäjille ja vierailijoille. Kiitämme Rauman kaupunginhallitusta luottamuksesta ja odotamme jo kovasti yhteistyön aloittamista.”

Karin kampus

  • Valmistuu arviolta helmikuussa 2024.
  • Koko rakennuksen bruttoala on noin 30 400 brm².
  • Kustannusarvio on noin 75,4 miljoonaa euroa.
  • Käyttöönotto elokuussa 2024.

Liittyvät julkaisut